Parfait med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Krämig och smakrik parfait som går snabbt att laga och är en omtyckt dessert att bjuda på. Denna med smak av hjortron.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl hjortronsylt
  • 2 msk hjortron

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl hjortronsylt
  • 2 msk hjortron

Parfait med hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Krämig och smakrik parfait som går snabbt att laga och är en omtyckt dessert att bjuda på. Denna med smak av hjortron.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)