Parfait med 3 smaker

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Vit chokladtryffel

(37)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Hallontarte

(34)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl blåbärssylt, lingonsylt eller hjortronsylt
  • 2 msk blåbär, lingon eller hjortron

Parfait med 3 smaker

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Bara att vispa ihop, smaksätta och ställa in i frysen – glassmaskin behövs inte. Det är bara en sak som är svår: att välja smak!

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Vänd ner 1 dl av sylten och all grädde i äggvispet.
  2. Varva parfaitmassan och resten av sylten i en form. Strö över bären och ställ in i frysen minst 5 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Vit chokladtryffel

(37)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Hallontarte

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies