För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Papardelle med zucchini, vitlök, chili och parmesan

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Om du är sugen på något fräscht, men ändå vill ha pasta, är denna grönsaksbomb bästa valet. Droppa lite citron över!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g papardelle-pasta
  • 2 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g parmesanost
  • pinjenötter, torrostade
  • 0.5 citron, till servering
  • svartpeppar och flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hyvla zucchinierna med potatisskalare.
  2. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme. Vänd ner pasta, zucchini och riven parmesan. Strö över pinjenötterna. Smaka av med flingsalt.
  3. Pressa lite citronsaft över pastan och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-12-05

Jag ersatte röd chili med en hel röd paprika (finstrimlad) och chiliflakes. Ännu matigare och väldigt gott!

Liknande recept

Grönsakspasta

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Linsbolognese

(35)

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

(68)

Sparrispasta med parmesan

(20)

Pasta puttanesca

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Pasta med aubergine och paprika

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g papardelle-pasta
  • 2 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g parmesanost
  • pinjenötter, torrostade
  • 0.5 citron, till servering
  • svartpeppar och flingsalt

Papardelle med zucchini, vitlök, chili och parmesan

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Om du är sugen på något fräscht, men ändå vill ha pasta, är denna grönsaksbomb bästa valet. Droppa lite citron över!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hyvla zucchinierna med potatisskalare.
  2. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme. Vänd ner pasta, zucchini och riven parmesan. Strö över pinjenötterna. Smaka av med flingsalt.
  3. Pressa lite citronsaft över pastan och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2019-12-05

Jag ersatte röd chili med en hel röd paprika (finstrimlad) och chiliflakes. Ännu matigare och väldigt gott!

Liknande recept

Grönsakspasta

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Linsbolognese

(35)

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

(68)

Sparrispasta med parmesan

(20)

Pasta puttanesca

(5)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Pasta med aubergine och paprika

(8)