Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Ibland är det skönt att ta små genvägar i köket. Som t ex att använda färdig pastasås. Testa Paolos pastasås Napolitana att koka köttbullarna i. Smält ner mozzarella och servera med nykokt fussili.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl Paolos marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl Paolos marinerade vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • 700 g Paolos pastasås Napoletana pastasås
  • Till servering:
  • 320 g pasta, fussili
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och forma till 8 stora bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna till fin färg runt om. Häll över pastasåsen och låt puttra tills köttbullarna är klara, ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv bitar av mozzarellan och låt smälta i såsen med köttbullarna. Servera med basilikablad och ringla över lite extra olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-11-14

Så himla gott! I allafall i affären igår när jag fick provsmaka! Nu på bussen på väg att köpa ingredienser! Tänkt på receptet hela dagen!

Liknande recept

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Godaste köttbullarna

(0)

Dagobertare extra allt

(5)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Grekisk filodegspaj

(22)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl Paolos marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl Paolos marinerade vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • 700 g Paolos pastasås Napoletana pastasås
  • Till servering:
  • 320 g pasta, fussili
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Ibland är det skönt att ta små genvägar i köket. Som t ex att använda färdig pastasås. Testa Paolos pastasås Napolitana att koka köttbullarna i. Smält ner mozzarella och servera med nykokt fussili.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och forma till 8 stora bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna till fin färg runt om. Häll över pastasåsen och låt puttra tills köttbullarna är klara, ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv bitar av mozzarellan och låt smälta i såsen med köttbullarna. Servera med basilikablad och ringla över lite extra olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-11-14

Så himla gott! I allafall i affären igår när jag fick provsmaka! Nu på bussen på väg att köpa ingredienser! Tänkt på receptet hela dagen!

Liknande recept

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

Godaste köttbullarna

(0)

Dagobertare extra allt

(5)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Grekisk filodegspaj

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies