Paolos pannacotta med honung & kaffe
  • Tid 10 min + 3 timmar i kyl

Paolos pannacotta med honung & kaffe

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 10 min + 3 timmar i kyl
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
Karamell:
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vatten
Till servering:
  • krossad karamell
  • ev 225 g hallon eller blåbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

  2. 2

    Koka upp grädde i en kastrull och blanda i honung och kaffepulver.

  3. 3

    Ta upp gelatinbladen och smält ner i gräddblandningen under omrörning. Fördela i 4 serveringsglas. Låt stelna i kylskåp ca 3 tim.

  4. 4

    Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en mörk karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den har stelnat.

  5. 5

    Toppa pannacottan med kros- sad karamell och ev bär.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Skölj glasen med kallt vatten om du vill kunna stjälpa upp panna- cottorna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lilian

    det blev onödigt mycket karamell för det lilla som gick åt som dekoration!