Paolos hemgjorda gnocchi
  • Tid 30 min

Paolos hemgjorda gnocchi

5 (1 betyg)

Paolos hemgjorda gnocchi, Receptör: Paolo Roberto

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g mjölig potatis
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå.

  2. 2

    Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner äggen. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg.

  3. 3

    Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 2 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt mot en mjölad gaffel.

  4. 4

    Lägg den färdiga gnocchin på den mjölade bänken eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i saltat kokande vatten med en skvätt olja.

  5. 5

    Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar