För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Köttfärsbiffar med varm potatissallad på haricots verts, rädisor och cornichoner.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 8 kokta potatisar
  • 1 msk smör
  • 1 strimlad rödlök
  • 125 g haricots verts
  • 1 dl cornichoner + 0.5 dl spad
  • 1 msk senap
  • 0.5 knippe rädisa i skivor
  • Paprikasås:
  • 200 g grillad paprika i olja och örter (225 g med olja)

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med ägg, salt, peppar och smulad fetaost. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna ca 3 min per sida.

Potatissallad

  1. Klyfta ner potatisarna i en het stekpanna med smör och stek ca 3 min. Vänd ner rödlök, haricots verts, cornichons, spad från cornichons och senap. Låt pannan stå kvar på plattan tills spadet kokat in.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med sin olja till en slät sås med en stavmixer eller i en matberedare.
  2. Vänd ner rädisor i den varma potatissalladen och servera genast med biffarna och paprikasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marta

2014-10-11

Hej! Vi använde färsk persilja för pannbiffarna och de blev jättegoda!!! Till salladen vi hade ingen paprika så bytte till senapssås och blev också bra. Tack för receptet!

Ann-Marie

2013-07-23

VÄLDIGT GOTT!!!!! kommer att göra den här rätten många gånger

Checkbox Coop

2013-07-22

Hej Sushan, vi rättar till receptet. 100 g eller 1 dl cornichoner är rätt. Lycka till!

Susanne

2013-07-22

Supergott!

Sushan

2013-07-22

Hehe, Johanna! Hoppas de menar 100 g cornichoner! :) Agneta: Cornichoner är små inlagda gurkor. Finns att köpa i glasburkar.

Agneta

2013-07-22

Vad är: cornichons, spad från cornichons som man ska använda i biffarna?

Johanna

2013-07-22

100 cornichoner; blir inte det ganska många burkar? ;-)

Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Potatissallad:
  • 8 kokta potatisar
  • 1 msk smör
  • 1 strimlad rödlök
  • 125 g haricots verts
  • 1 dl cornichoner + 0.5 dl spad
  • 1 msk senap
  • 0.5 knippe rädisa i skivor
  • Paprikasås:
  • 200 g grillad paprika i olja och örter (225 g med olja)

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Köttfärsbiffar med varm potatissallad på haricots verts, rädisor och cornichoner.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärsen med ägg, salt, peppar och smulad fetaost. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna ca 3 min per sida.

Potatissallad

  1. Klyfta ner potatisarna i en het stekpanna med smör och stek ca 3 min. Vänd ner rödlök, haricots verts, cornichons, spad från cornichons och senap. Låt pannan stå kvar på plattan tills spadet kokat in.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med sin olja till en slät sås med en stavmixer eller i en matberedare.
  2. Vänd ner rädisor i den varma potatissalladen och servera genast med biffarna och paprikasåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marta

2014-10-11

Hej! Vi använde färsk persilja för pannbiffarna och de blev jättegoda!!! Till salladen vi hade ingen paprika så bytte till senapssås och blev också bra. Tack för receptet!

Ann-Marie

2013-07-23

VÄLDIGT GOTT!!!!! kommer att göra den här rätten många gånger

Checkbox Coop

2013-07-22

Hej Sushan, vi rättar till receptet. 100 g eller 1 dl cornichoner är rätt. Lycka till!

Susanne

2013-07-22

Supergott!

Sushan

2013-07-22

Hehe, Johanna! Hoppas de menar 100 g cornichoner! :) Agneta: Cornichoner är små inlagda gurkor. Finns att köpa i glasburkar.

Agneta

2013-07-22

Vad är: cornichons, spad från cornichons som man ska använda i biffarna?

Johanna

2013-07-22

100 cornichoner; blir inte det ganska många burkar? ;-)

Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Bolognese

(9)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)