Pannbiffar i ädelostsås
  • Ugn Grill

Pannbiffar i ädelostsås

3 (2 betyg)

  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur Grill

Tillagningstid: 20-40 min

Ingredienser

4 portioner
Biffar:
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • smör till stekning
Sås:
  • 2 dl buljong eller vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 40 g ädelost
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Biffarna: Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke. Låt ströbrödet svälla minst 10 min. Blanda färsen först med saltet. Tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör tills allt är väl blandat. Forma färsen till stora biffar på vattensköljd bräda. Stek dem i lite smör på medelstark värme i en stekpanna, 4 - 5 min på var sida. Tag upp biffarna och håll dem varma.

  2. 2

    Såsen: Koka upp buljong eller vatten och grädde i stekpannan. Smula ner osten. Red av med mjölet utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Till Servering: kokt potatis och blandad sallad

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar