Panerad falukorv med surkålsslaw
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Panerad falukorv med surkålsslaw

4 (2 betyg)

Frasig panerad falukorv med klyftpotatis.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g klyftpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
Surkålsslaw
  • 380 g surkål
  • 2 morötter, grovrivna
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skölj noga av potatisen i kallt vatten och låt rinna av någon minut i ett durkslag. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

  2. 2

    Skär korven i sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Doppa först i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i ströbröd.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och stek korvskivorna i smör till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Surkålslaw

  1. 1

    Blanda surkål med morötter, lök, russin, majonnäs och honung.

  2. 2

    Servera korven med klyftpotatis och surkålsslaw.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar