Panerad falukorv med surkålsslaw

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Frasig panerad falukorv med klyftpotatis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 800 g klyftpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • Surkålsslaw
  • 380 g surkål
  • 2 morötter, grovrivna
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 msk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj noga av potatisen i kallt vatten och låt rinna av någon minut i ett durkslag. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Skär korven i sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Doppa först i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek korvskivorna i smör till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Surkålslaw

  1. Blanda surkål med morötter, lök, russin, majonnäs och honung.
  2. Servera korven med klyftpotatis och surkålsslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g klyftpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • Surkålsslaw
  • 380 g surkål
  • 2 morötter, grovrivna
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 msk flytande honung

Panerad falukorv med surkålsslaw

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Frasig panerad falukorv med klyftpotatis.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj noga av potatisen i kallt vatten och låt rinna av någon minut i ett durkslag. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Skär korven i sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Doppa först i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek korvskivorna i smör till gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Surkålslaw

  1. Blanda surkål med morötter, lök, russin, majonnäs och honung.
  2. Servera korven med klyftpotatis och surkålsslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies