
Pak choy i wokad panna till kyckling
Betyg (1-5):
Krispig grönsaksfylld wok med vitlök och ostronsås.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g morötter i tunna strimlor
- 200 g champinjoner i skivor
- 200 g sockerärtor
- 2 strimlade pak choy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)
- 2 gula eller röda paprikor i bitar
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- 2 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
- 1 msk ostronsås
- 2 msk fisksås
- Wokad kyckling:
- 500 g kycklingfilé i strimlor
- 1 msk flytande margarin
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
- Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera till.
- .
Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja. Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd
Liknande recept
Pak choy i wokad panna till kyckling
Betyg (1-5):
Krispig grönsaksfylld wok med vitlök och ostronsås.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
- Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera till.
- .
Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja. Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!