Pak choy i wokad panna till kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (12 betyg)

Krispig grönsaksfylld wok med vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 200 g sockerärtor
  • 2 strimlade pak choy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)
  • 2 gula eller röda paprikor i bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • Wokad kyckling:
  • 500 g kycklingfilé i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
  2. Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera till.
  3. .

Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja. Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g morötter i tunna strimlor
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 200 g sockerärtor
  • 2 strimlade pak choy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)
  • 2 gula eller röda paprikor i bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk ostronsås
  • 2 msk fisksås
  • Wokad kyckling:
  • 500 g kycklingfilé i strimlor
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 krm svartpeppar

Pak choy i wokad panna till kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (12 betyg)

Krispig grönsaksfylld wok med vitlök och ostronsås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsaker och vitlök i omgångar i oljan, tills de är nätt och jämnt mjuka. Börja med morötter och svamp som tar längst tid. Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. Låt allt bli genomvarmt. Smaka eventuellt av lite mera sås.
  2. Stek kycklingstrimlorna i fettet i en annan panna. Salta och peppra och servera till.
  3. .

Tips

Om du vill kan du byta ut fisksåsen mot soja. Grönsakspannan kan också serveras som ensamrätt med ris och/eller gärna bröd

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)