Paj med köttfärssås och oliver

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Köttfärssås över? Gör en smarrig paj

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Köttfärsås:
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 kg nötfärs
  • 200 g urkärnade gröna oliver
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1.5 msk soja
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten
  • 425 g smördeg

Gör så här

  1. Skölj eller borsta bort eventuell jord från champinjonerna. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Fräs champinjoner, vitlök och lök några minuter. Rör då och då. Tillsätt färsen och bryn den tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom majsena och vatten. Låt puttra på medelstark värme i cirka 20 minuter, gärna längre. Blanda ihop majsena och vatten och red köttfärssåsen. Häll upp färssåsen i en ugnssäker form eller gryta.
  3. Knip ihop smördegsplattorna och kavla ut till ett lock. Pudra mjöl på bordet så att degen inte fastnar. Skär skåror i locket, från mitten och utåt. Lägg locket på färsen och tryck fast degkanten mot formen eller grytan, för hand eller med en gaffel. Grädda i ugn tills pajen fått färg, 10-15 minuter.

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trix

2013-05-13

Tyvärr ingen hit. Köttfärssoppa med lite smördegsbröd. upplevde att hlava middagen saknades, blir till att koka pasta när resten ska ätas upp. Dessutom, kanske är jag korkad, så står det 425 g smördeg, vilket i princip ett helt paket på 6st. Jag använde 2st för att täcka formen.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
15 st
  • Köttfärsås:
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 kg nötfärs
  • 200 g urkärnade gröna oliver
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1.5 msk soja
  • 0.5 dl worcestershiresås
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten
  • 425 g smördeg

Paj med köttfärssås och oliver

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Köttfärssås över? Gör en smarrig paj

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj eller borsta bort eventuell jord från champinjonerna. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Fräs champinjoner, vitlök och lök några minuter. Rör då och då. Tillsätt färsen och bryn den tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom majsena och vatten. Låt puttra på medelstark värme i cirka 20 minuter, gärna längre. Blanda ihop majsena och vatten och red köttfärssåsen. Häll upp färssåsen i en ugnssäker form eller gryta.
  3. Knip ihop smördegsplattorna och kavla ut till ett lock. Pudra mjöl på bordet så att degen inte fastnar. Skär skåror i locket, från mitten och utåt. Lägg locket på färsen och tryck fast degkanten mot formen eller grytan, för hand eller med en gaffel. Grädda i ugn tills pajen fått färg, 10-15 minuter.

Servering

Servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trix

2013-05-13

Tyvärr ingen hit. Köttfärssoppa med lite smördegsbröd. upplevde att hlava middagen saknades, blir till att koka pasta när resten ska ätas upp. Dessutom, kanske är jag korkad, så står det 425 g smördeg, vilket i princip ett helt paket på 6st. Jag använde 2st för att täcka formen.

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Bowl med sashimilax

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies