Pad thai - vego

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

En riktigt backpacker-favorit! Mättande, limesyrlig och med massor av knapriga jordnötter. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 90 g risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 fast tofu, tärnad (ca 200 g)
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till garnering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 dl jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofu, paprika, pak choi och vitlök hastigt. Ta bort pannan från värmen och vänd ner salladslök och böngroddar, smaka av med salt.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofu och grönsaker. Häll på dressingen och knäck över ägget. Tillsätt koriander och jordnötter och rör runt. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-20

Väldigt gott!

Liknande recept

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(25)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(30)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 90 g risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 fast tofu, tärnad (ca 200 g)
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till garnering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 dl jordnötter, hackade

Pad thai - vego

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

En riktigt backpacker-favorit! Mättande, limesyrlig och med massor av knapriga jordnötter. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofu, paprika, pak choi och vitlök hastigt. Ta bort pannan från värmen och vänd ner salladslök och böngroddar, smaka av med salt.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofu och grönsaker. Häll på dressingen och knäck över ägget. Tillsätt koriander och jordnötter och rör runt. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-03-20

Väldigt gott!

Liknande recept

Marinerad sesamlax med nudelsallad

(25)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(30)

Nudelsoppa med ägg

(10)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies