För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pad thai med kyckling one pot – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Underbart god one pot pad thai med ostronsås, lime, fisksås, risnudlar och kyckling. Snabbt, enkelt och mindre disk! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 liter vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Moussakagratäng

(69)

Köttfärspirog

(35)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(60)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 liter vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade

Pad thai med kyckling one pot – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Underbart god one pot pad thai med ostronsås, lime, fisksås, risnudlar och kyckling. Snabbt, enkelt och mindre disk! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Moussakagratäng

(69)

Köttfärspirog

(35)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(60)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)