För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pad thai med kyckling one pot – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.1 (182 betyg)

Underbart god one pot pad thai med ostronsås, lime, fisksås, risnudlar och kyckling. Snabbt, enkelt och mindre disk! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 liter vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



FREDRIK

2020-09-26

Det här receptet va gott men väldigt neutralt i smaken.

Emily

2020-09-22

Sjukt gott, jag gör med äggnudlar som jag kokar i såsen som blir i pannan separat och sen har jag i dem. De som klagar kan väl inte laga mat, detta är enkelt att modifiera och kan lagas av alla som kan laga mat

Carolina

2020-09-18

Den blev som en enda tapetklisterklump. Tror på att använda andra slags nudlar, alt. att koka dem separat. Vidare ifrågasätter jag äggen i, de tillförde bara mer stadga i

Karin

2020-09-08

”Varför har vi inte sådant här oftare?” 16-årig sons kommentar när han åt det här : )) Kan betyget bli bättre?

Jennie

2020-09-08

Det går ju verkligen inte att jämföra med en pad thai som köps på restaurang men näst intill. Så himla gott och enkelt. Tillagas på nolltid. Älskar att allt går ner i samma gryta då onödig disk undanbedes i vardagen här.

Lena

2020-09-08

Hur gott kan det vara !!! kommer göra detta många gånger

Theresia

2020-09-03

Angående kommentarerna om protein - Rätten innehåller även ägg, inte bara kyckling och fett i form av jordnötter. Det låter som det finns mer som mättar. Testar på tonåringar ikväll.

TB

2020-09-01

Therese: Ja, 50-70 gram protein per dag, inte 50-70 gram kött/vegoproteinkälla per dag. Kyckling innehåller ungefär 20-25% protein vilket innebär att 50 gram kyckling blir 10-12.5 gram protein, så det kan vara lite för lite för en måltid. Men det beror såklart på hur mycket man får i sig genom sina andra måltider.

Therese

2020-08-31

Till er som undrar om proteinet. Så här står det på livsmedelsverkets websida: Hur mycket protein är lagom? Rekommendationen i de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) är att 10-20 procent av kalorierna vi äter bör komma från protein. Det motsvarar minst 50-70 gram protein per dag. Det är lätt att få i sig det med en blandad kost. Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning om matvanorna i Sverige kommer i genomsnitt 17 procent av kalorierna från protein. Det är bara personer som äter mycket ensidigt, eller som har ett mycket lågt energiintag, som riskerar proteinbrist. För att man ska kunna använda protein ordentligt, behöver man nämligen få i sig tillräckligt med energi, alltså kilokalorier. Om kroppen inte får tillräckligt med energi, används proteinet som bränsle i stället för som byggstenar" (texten från livsmedelsverket är slut här) Som ni ser är det INTE för lite protein i denna rätt om man går efter de rekommendationerna som Livsmedelsverket gjort och som många skolor, äldreboenden och en del recepttillverkare använder som riktmärke. Livsmedelsverket skriver ju "minst 50-70 gram protein per dag". Det innebär dygnets ALLA måltider och drycker. Jag och min man använder alla recept som inspiration och lägger oftast till mer grönsaker och mer kött till min man. Jag gillar kött men har inget behov av stora mängder. Min man har behov av mer kött och därför tillsätter vi det. Mitt tips är att ni som behöver tex. mer proteiner i er kost tillsätter det + justerar lite i receptet så det smakar gott trots mer protein.

Diana

2020-08-29

200 gr kyckling på 4 pers? Är inte det lite väl lite? Jag har alltid fåtthöra att man ska räkna 200gr protein per person. Då förstår jag att det 80 kr för 4 pers när det är så små portioner!

Johan

2020-08-27

Ungefär hur många kcal blir detta per portion?

Jonna

2020-08-24

Väldigt gott och enkelt! Det här kommer jag laga igen :)

Petra

2020-08-24

One pot är just one pot... därav så kokas nudlarna i rätten. Ingen äkta Padthai i den bemärkelsen nej.. Vi tyckte det blev hur bra som helst eftersom allt tillagades i en gryta och enkelt för barnen att följa receptet.

Thaimorsan

2020-08-21

Det var inte meningen om jag verkade dryg i mitt förra kommentar om någon skulle känna sig träffat. Svårt att woka i en teflonstekpanna, på vanlig spis och 4 portioner på en gång är mycket. Padthai är en ONE DISH MEAL och att göra för många är inte optimalt pga just att man misslyckas lätt t ex att det blir geggigt. Nudelwok generellt. Gör max 2 portioner. Willys har Chan-nudlar (dock lite smala) men den använder vi, inte de kritvita nudlar. Punkt 2: det står "Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka". Det står inte hur man peppar nudlar innan. Så lägg inte i torra nudlar och kokar i. Du wokar ju och inte kokar 🤦‍♀️ Förkoka inte heller nudlar innan wok eller koka och sedan blanda i sås. Du vill woka in smakerna! Tutorial finns @Thaimorsan instagram samt recept i bloggen. Vi ses där.

Niklas

2020-08-21

200 g kyckling för 4 personer måste vara ett skämt. Det behövs minst 1 kg till 4 Pers om man dessutom måste ha med matlåda till jobbet. Klart att maten inte kostar mer än 80 kr när det knappt är något i.

Thaimorsan

2020-08-19

Öhm... Ok. Detta är inte en pad thai men säkert en god nudelrätt. Den som säger att ris nudlar inte passar till så har den aldrig ätit en riktig padthai heller. Ris nudlar är inte bara risnudlar. Det är en viss typ som tåls att woka på hög värme utan att bli geggig. Svar på om man kan ha annat än fisksås pga allergi. Ja det finns ju sojasåser och väl t ex Maggi seasoning sauce eller ljusare sojasås, inte Kikkoman eller Kinesiska soja. Vill någon göra pad thai på riktig kolla in hos mig. @Thaimorsan

Emma

2020-08-18

Vad kan man byta ut ostronsås och fisksås mot? Vi har fisk-och skaldjursallergi i familjen.

Sanja

2020-06-21

Smaken var god men ris nudlarna passade inte riktigt till. Smakade lite papper, men kommer göra om det med äggnudlar istället!

Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Köttfärspirog

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 liter vatten
  • 1 lime, pressad saft
  • 1.5 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade

Pad thai med kyckling one pot – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.1 (182 betyg)

Underbart god one pot pad thai med ostronsås, lime, fisksås, risnudlar och kyckling. Snabbt, enkelt och mindre disk! Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



FREDRIK

2020-09-26

Det här receptet va gott men väldigt neutralt i smaken.

Emily

2020-09-22

Sjukt gott, jag gör med äggnudlar som jag kokar i såsen som blir i pannan separat och sen har jag i dem. De som klagar kan väl inte laga mat, detta är enkelt att modifiera och kan lagas av alla som kan laga mat

Carolina

2020-09-18

Den blev som en enda tapetklisterklump. Tror på att använda andra slags nudlar, alt. att koka dem separat. Vidare ifrågasätter jag äggen i, de tillförde bara mer stadga i

Karin

2020-09-08

”Varför har vi inte sådant här oftare?” 16-årig sons kommentar när han åt det här : )) Kan betyget bli bättre?

Jennie

2020-09-08

Det går ju verkligen inte att jämföra med en pad thai som köps på restaurang men näst intill. Så himla gott och enkelt. Tillagas på nolltid. Älskar att allt går ner i samma gryta då onödig disk undanbedes i vardagen här.

Lena

2020-09-08

Hur gott kan det vara !!! kommer göra detta många gånger

Theresia

2020-09-03

Angående kommentarerna om protein - Rätten innehåller även ägg, inte bara kyckling och fett i form av jordnötter. Det låter som det finns mer som mättar. Testar på tonåringar ikväll.

TB

2020-09-01

Therese: Ja, 50-70 gram protein per dag, inte 50-70 gram kött/vegoproteinkälla per dag. Kyckling innehåller ungefär 20-25% protein vilket innebär att 50 gram kyckling blir 10-12.5 gram protein, så det kan vara lite för lite för en måltid. Men det beror såklart på hur mycket man får i sig genom sina andra måltider.

Therese

2020-08-31

Till er som undrar om proteinet. Så här står det på livsmedelsverkets websida: Hur mycket protein är lagom? Rekommendationen i de nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012) är att 10-20 procent av kalorierna vi äter bör komma från protein. Det motsvarar minst 50-70 gram protein per dag. Det är lätt att få i sig det med en blandad kost. Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning om matvanorna i Sverige kommer i genomsnitt 17 procent av kalorierna från protein. Det är bara personer som äter mycket ensidigt, eller som har ett mycket lågt energiintag, som riskerar proteinbrist. För att man ska kunna använda protein ordentligt, behöver man nämligen få i sig tillräckligt med energi, alltså kilokalorier. Om kroppen inte får tillräckligt med energi, används proteinet som bränsle i stället för som byggstenar" (texten från livsmedelsverket är slut här) Som ni ser är det INTE för lite protein i denna rätt om man går efter de rekommendationerna som Livsmedelsverket gjort och som många skolor, äldreboenden och en del recepttillverkare använder som riktmärke. Livsmedelsverket skriver ju "minst 50-70 gram protein per dag". Det innebär dygnets ALLA måltider och drycker. Jag och min man använder alla recept som inspiration och lägger oftast till mer grönsaker och mer kött till min man. Jag gillar kött men har inget behov av stora mängder. Min man har behov av mer kött och därför tillsätter vi det. Mitt tips är att ni som behöver tex. mer proteiner i er kost tillsätter det + justerar lite i receptet så det smakar gott trots mer protein.

Diana

2020-08-29

200 gr kyckling på 4 pers? Är inte det lite väl lite? Jag har alltid fåtthöra att man ska räkna 200gr protein per person. Då förstår jag att det 80 kr för 4 pers när det är så små portioner!

Johan

2020-08-27

Ungefär hur många kcal blir detta per portion?

Jonna

2020-08-24

Väldigt gott och enkelt! Det här kommer jag laga igen :)

Petra

2020-08-24

One pot är just one pot... därav så kokas nudlarna i rätten. Ingen äkta Padthai i den bemärkelsen nej.. Vi tyckte det blev hur bra som helst eftersom allt tillagades i en gryta och enkelt för barnen att följa receptet.

Thaimorsan

2020-08-21

Det var inte meningen om jag verkade dryg i mitt förra kommentar om någon skulle känna sig träffat. Svårt att woka i en teflonstekpanna, på vanlig spis och 4 portioner på en gång är mycket. Padthai är en ONE DISH MEAL och att göra för många är inte optimalt pga just att man misslyckas lätt t ex att det blir geggigt. Nudelwok generellt. Gör max 2 portioner. Willys har Chan-nudlar (dock lite smala) men den använder vi, inte de kritvita nudlar. Punkt 2: det står "Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka". Det står inte hur man peppar nudlar innan. Så lägg inte i torra nudlar och kokar i. Du wokar ju och inte kokar 🤦‍♀️ Förkoka inte heller nudlar innan wok eller koka och sedan blanda i sås. Du vill woka in smakerna! Tutorial finns @Thaimorsan instagram samt recept i bloggen. Vi ses där.

Niklas

2020-08-21

200 g kyckling för 4 personer måste vara ett skämt. Det behövs minst 1 kg till 4 Pers om man dessutom måste ha med matlåda till jobbet. Klart att maten inte kostar mer än 80 kr när det knappt är något i.

Thaimorsan

2020-08-19

Öhm... Ok. Detta är inte en pad thai men säkert en god nudelrätt. Den som säger att ris nudlar inte passar till så har den aldrig ätit en riktig padthai heller. Ris nudlar är inte bara risnudlar. Det är en viss typ som tåls att woka på hög värme utan att bli geggig. Svar på om man kan ha annat än fisksås pga allergi. Ja det finns ju sojasåser och väl t ex Maggi seasoning sauce eller ljusare sojasås, inte Kikkoman eller Kinesiska soja. Vill någon göra pad thai på riktig kolla in hos mig. @Thaimorsan

Emma

2020-08-18

Vad kan man byta ut ostronsås och fisksås mot? Vi har fisk-och skaldjursallergi i familjen.

Sanja

2020-06-21

Smaken var god men ris nudlarna passade inte riktigt till. Smakade lite papper, men kommer göra om det med äggnudlar istället!

Mira

2020-03-30

Gott! Behövdes salt och lite mindre vatten. Blev ganska ”geggigt”, men smarrigt ändå. Bytte ut kyckling mot Tofu!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Köttfärspirog

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(83)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(68)

Borsjtj med kryddig korv

(27)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)