Pad thai bann gog
  • Tid 25 min

Pad thai bann gog

4 (6 betyg)

En söt nudelwok med ägg, böngroddar, tofu och räkor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

2 portioner
  • 125 g breda risnudlar
  • 4 msk matolja
  • 1 dl tofu naturell, i små kuber
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås (Nam Pla)
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 msk inlagd kinesisk rättika eller skivad ingefära
  • 2 msk hackade, rostade jordnötter
  • 0.5 tsk hackad röd och het chilifrukt
  • 1 msk socker
  • 2 salladslökar, i 2 cm bitar
  • 2.5 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
Till servering:
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 1 klyftad lime eller citron att pressa över
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg nudlarna i kokhett vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av.

  2. 2

    Hetta upp 3/4 olja i en stor stekpanna eller flatbottnad wok. Stek tofubitarna så de får lite färg. Lägg åt sidan. Stek vitlöken gyllene i resterande olja. Sänk värmen och tillsätt nudlarna (om de klumpar ihop sig, tillsätt lite vatten och separera).

  3. 3

    Stek nudlarna mjuka. Tillsätt vinäger, fisksås, tofu, räkor och inlagd rättika och stek en minut.

  4. 4

    Blanda ner jordnötter, chili, socker, salladslök och böngroddar. Fös upp blandningen på en sida av pannan. Häll i resten av oljan och ägget, gör en krämig röra och rör ihop med blandningen.

  5. 5

    Lägg genast upp och toppa med böngroddar, salladslök och limeklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar