Pad thai bann gog

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En söt nudelwok med ägg, böngroddar, tofu och räkor.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 125 g breda risnudlar
  • 4 msk matolja
  • 1 dl tofu naturell, i små kuber
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås (Nam Pla)
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 msk inlagd kinesisk rättika eller skivad ingefära
  • 2 msk hackade, rostade jordnötter
  • 0.5 tsk hackad röd och het chilifrukt
  • 1 msk socker
  • 2 salladslökar, i 2 cm bitar
  • 2.5 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Till servering:
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 1 klyftad lime eller citron att pressa över

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kokhett vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av.
  2. Hetta upp 3/4 olja i en stor stekpanna eller flatbottnad wok. Stek tofubitarna så de får lite färg. Lägg åt sidan. Stek vitlöken gyllene i resterande olja. Sänk värmen och tillsätt nudlarna (om de klumpar ihop sig, tillsätt lite vatten och separera).
  3. Stek nudlarna mjuka. Tillsätt vinäger, fisksås, tofu, räkor och inlagd rättika och stek en minut.
  4. Blanda ner jordnötter, chili, socker, salladslök och böngroddar. Fös upp blandningen på en sida av pannan. Häll i resten av oljan och ägget, gör en krämig röra och rör ihop med blandningen.
  5. Lägg genast upp och toppa med böngroddar, salladslök och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sashimi nudelsallad

(4)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Grön risnudelsallad

(8)

Pad thai

(84)

Lax med mangosalsa

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 125 g breda risnudlar
  • 4 msk matolja
  • 1 dl tofu naturell, i små kuber
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk fisksås (Nam Pla)
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 msk inlagd kinesisk rättika eller skivad ingefära
  • 2 msk hackade, rostade jordnötter
  • 0.5 tsk hackad röd och het chilifrukt
  • 1 msk socker
  • 2 salladslökar, i 2 cm bitar
  • 2.5 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Till servering:
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 1 klyftad lime eller citron att pressa över

Pad thai bann gog

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En söt nudelwok med ägg, böngroddar, tofu och räkor.

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kokhett vatten, cirka 2 minuter. Låt rinna av.
  2. Hetta upp 3/4 olja i en stor stekpanna eller flatbottnad wok. Stek tofubitarna så de får lite färg. Lägg åt sidan. Stek vitlöken gyllene i resterande olja. Sänk värmen och tillsätt nudlarna (om de klumpar ihop sig, tillsätt lite vatten och separera).
  3. Stek nudlarna mjuka. Tillsätt vinäger, fisksås, tofu, räkor och inlagd rättika och stek en minut.
  4. Blanda ner jordnötter, chili, socker, salladslök och böngroddar. Fös upp blandningen på en sida av pannan. Häll i resten av oljan och ägget, gör en krämig röra och rör ihop med blandningen.
  5. Lägg genast upp och toppa med böngroddar, salladslök och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sashimi nudelsallad

(4)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Grön risnudelsallad

(8)

Pad thai

(84)

Lax med mangosalsa

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies