Oxrulader med bacon, saltgurka och dijon

Oxrulader med bacon, saltgurka och dijon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

Klassiska oxrulader med gräddig god sås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 600 g lövbiff
  • 4 tsk dijonsenap
  • 120 g bacon
  • 1 stor saltgurka
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk oxfond
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis
  • svartvinbärsgelé
  • pressgurka

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap.
  2. Lägg en baconskiva på varje köttskiva.
  3. Skär saltgurka i 0,5 cm breda stavar och lägg mitt på skivorna så att de sticker ut åt sidorna. Rulla ihop köttbitarna och stick igenom en tandpetare så de håller ihop. Salta och peppra runt om.
  4. Hetta upp en stekpanna. Lägg i hälften av smöret och ruladerna. Stek hastigt så de får fin stekyta. Lyft ut ruladerna. Klicka i resten av smöret och stek löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg tillbaka ruladerna i pannan och häll på vatten, grädde och fond. Låt småputtra under lock ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2021-10-10

Använder mig utav havregrädde och extra kryddor= Mums! Älskar dessa och såsen blir hur god som helst!

Helen

2018-04-15

Mycket gott och enkelt att laga till.

Viola

2017-08-19

För mig när jag skrev ut receptet så kom det bara på ett ark när jag tryckte på skriv ut. Så jag tycker att COOP har bra utskriftsformat. Mycket gott!

Ingemar Karlsson

2015-11-15

Känner inte COOP till utskriftvänligt format? Tre sidor som lätt kunde bli en!

Guten

2014-12-17

Ser gott ut ,men en utskriftsvänlig version hade vart att föredra med tanke på att de blir 4 sidor, när de får plats på en sida.Med tanke på miljön!

Malin

2014-11-25

Otroligt gott! Glömde baconet men smakade kalas ändå.

Gerd

2014-07-18

Denna rättblev mycket uppskattad när vi hade gäster från Norge .Så receptet spreds vidare dit.

Oxrulader med bacon, saltgurka och dijon
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g lövbiff
  • 4 tsk dijonsenap
  • 120 g bacon
  • 1 stor saltgurka
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk oxfond
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis
  • svartvinbärsgelé
  • pressgurka

Oxrulader med bacon, saltgurka och dijon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

Klassiska oxrulader med gräddig god sås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap.
  2. Lägg en baconskiva på varje köttskiva.
  3. Skär saltgurka i 0,5 cm breda stavar och lägg mitt på skivorna så att de sticker ut åt sidorna. Rulla ihop köttbitarna och stick igenom en tandpetare så de håller ihop. Salta och peppra runt om.
  4. Hetta upp en stekpanna. Lägg i hälften av smöret och ruladerna. Stek hastigt så de får fin stekyta. Lyft ut ruladerna. Klicka i resten av smöret och stek löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg tillbaka ruladerna i pannan och häll på vatten, grädde och fond. Låt småputtra under lock ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2021-10-10

Använder mig utav havregrädde och extra kryddor= Mums! Älskar dessa och såsen blir hur god som helst!

Helen

2018-04-15

Mycket gott och enkelt att laga till.

Viola

2017-08-19

För mig när jag skrev ut receptet så kom det bara på ett ark när jag tryckte på skriv ut. Så jag tycker att COOP har bra utskriftsformat. Mycket gott!

Ingemar Karlsson

2015-11-15

Känner inte COOP till utskriftvänligt format? Tre sidor som lätt kunde bli en!

Guten

2014-12-17

Ser gott ut ,men en utskriftsvänlig version hade vart att föredra med tanke på att de blir 4 sidor, när de får plats på en sida.Med tanke på miljön!

Malin

2014-11-25

Otroligt gott! Glömde baconet men smakade kalas ändå.

Gerd

2014-07-18

Denna rättblev mycket uppskattad när vi hade gäster från Norge .Så receptet spreds vidare dit.