Oststänger

Oststänger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Knapriga tilltugg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30-35 st
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Pensling:
  • uppvispat ägg
  • Garnering:
  • brödkummin eller vallmofrön

Gör så här

  1. Lägg mjöl, fett och riven ost i en hög på bakbordet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 3-4 bitar och rulla ut dem till knappt fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra och skär tvärs över i 6-8 cm långa stänger. Pensla med uppvispat ägg. Strö över brödkummin eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Oststänger går bra att frysa, dock högst 3 mån.
  3. Med frysta smördegsplattor: Pensla utkavlad deg med uppvispat ägg. Strö över rikligt med riven ost och tryck till lite. Skär i ca 1,5 cm breda remsor. Vrid dem ett par varv. Grädda i 225° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 6-8 min.

Servering

Servera till soppa eller som drinktilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-07

Mycket goda och spröda! Körde allt med elvisp, fungerade utmärkt. Tillsatte lite torkade örter i mina och skippade vallmöfrö alternativt brödkummin uppe på. Tog herrgårdsost, nästa gång blir det västerbottenost.

Ulrika

2014-01-01

Dom är lätta att göra och jättegoda. kommer att göra fler gånger.

Oststänger
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Pensling:
  • uppvispat ägg
  • Garnering:
  • brödkummin eller vallmofrön

Oststänger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Knapriga tilltugg.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
30-35 st

Gör så här

  1. Lägg mjöl, fett och riven ost i en hög på bakbordet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila övertäckt i kylskåp ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 3-4 bitar och rulla ut dem till knappt fingertjocka längder. Lägg dem intill varandra och skär tvärs över i 6-8 cm långa stänger. Pensla med uppvispat ägg. Strö över brödkummin eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Oststänger går bra att frysa, dock högst 3 mån.
  3. Med frysta smördegsplattor: Pensla utkavlad deg med uppvispat ägg. Strö över rikligt med riven ost och tryck till lite. Skär i ca 1,5 cm breda remsor. Vrid dem ett par varv. Grädda i 225° ugnsvärme, i mitten av ugnen, 6-8 min.

Servering

Servera till soppa eller som drinktilltugg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2015-01-07

Mycket goda och spröda! Körde allt med elvisp, fungerade utmärkt. Tillsatte lite torkade örter i mina och skippade vallmöfrö alternativt brödkummin uppe på. Tog herrgårdsost, nästa gång blir det västerbottenost.

Ulrika

2014-01-01

Dom är lätta att göra och jättegoda. kommer att göra fler gånger.