Ostpaj med rom

Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Annika, det går bra att frysa pajen. Lycka till!

Annika

2021-08-09

Kan man frysa denna paj?

Ostpaj med rom
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Annika, det går bra att frysa pajen. Lycka till!

Annika

2021-08-09

Kan man frysa denna paj?