Ostmoln - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (18 betyg)

En petit choux med parmesan som är supergoda som tilltugg till glöggen eller på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
55 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 1.25 dl vatten
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 100 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt vatten, mjölk och salt. Låt koka upp och ta från värmen. Rör i mjölet. Ställ kastrullen på plattan och värm smeten på medelvärme under kraftig omrörning tills den blivit tjock, glansig och släpper från kastrullens kanter.
  2. Häll smeten i en ren bunke och låt svalna lite. Tillsätt ett ägg i taget och vispa eller rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner parmesanosten.
  3. Spritsa ut smeten till valnötsstora bollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Öppna inte ugnen förrän mot slutet av gräddningstiden. Smeten kan förberedas någon timme innan, men ostmolnen är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsnittar med wasabi och färskost - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(29)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 125 g smör
  • 1.25 dl vatten
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 100 g finriven parmesan

Ostmoln - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (18 betyg)

En petit choux med parmesan som är supergoda som tilltugg till glöggen eller på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
55 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt vatten, mjölk och salt. Låt koka upp och ta från värmen. Rör i mjölet. Ställ kastrullen på plattan och värm smeten på medelvärme under kraftig omrörning tills den blivit tjock, glansig och släpper från kastrullens kanter.
  2. Häll smeten i en ren bunke och låt svalna lite. Tillsätt ett ägg i taget och vispa eller rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner parmesanosten.
  3. Spritsa ut smeten till valnötsstora bollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Öppna inte ugnen förrän mot slutet av gräddningstiden. Smeten kan förberedas någon timme innan, men ostmolnen är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsnittar med wasabi och färskost - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(29)