Ostmoln - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

En petit choux med parmesan som är supergoda som tilltugg till glöggen eller på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
55 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 125 g smör
  • 1.25 dl vatten
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 100 g finriven parmesan

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt vatten, mjölk och salt. Låt koka upp och ta från värmen. Rör i mjölet. Ställ kastrullen på plattan och värm smeten på medelvärme under kraftig omrörning tills den blivit tjock, glansig och släpper från kastrullens kanter.
  2. Häll smeten i en ren bunke och låt svalna lite. Tillsätt ett ägg i taget och vispa eller rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner parmesanosten.
  3. Spritsa ut smeten till valnötsstora bollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Öppna inte ugnen förrän mot slutet av gräddningstiden. Smeten kan förberedas någon timme innan, men ostmolnen är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsnittar med wasabi och färskost - Lotta Lundgren

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 125 g smör
  • 1.25 dl vatten
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 4 ägg, rumsvarma
  • 100 g finriven parmesan

Ostmoln - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

En petit choux med parmesan som är supergoda som tilltugg till glöggen eller på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
55 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt vatten, mjölk och salt. Låt koka upp och ta från värmen. Rör i mjölet. Ställ kastrullen på plattan och värm smeten på medelvärme under kraftig omrörning tills den blivit tjock, glansig och släpper från kastrullens kanter.
  2. Häll smeten i en ren bunke och låt svalna lite. Tillsätt ett ägg i taget och vispa eller rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda ner parmesanosten.
  3. Spritsa ut smeten till valnötsstora bollar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Öppna inte ugnen förrän mot slutet av gräddningstiden. Smeten kan förberedas någon timme innan, men ostmolnen är godast nygräddade.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsnittar med wasabi och färskost - Lotta Lundgren

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies