Ostgratinerad rostad kålsoppa
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ostgratinerad rostad kålsoppa

4.67 (3 betyg)

En soppa på resterna av vitkålen och toppad med ost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i tjocka skivor
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skivor ljust bröd, rostade och tärnade
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 msk rostad lök till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills bitarna fått färg, ca 8 min.

  2. 2

    Lägg kål, lök och timjan i en kastrull och häll i buljong (vatten + smulad buljongtärning) och vin. Låt koka ca 10 min.

  3. 3

    Häll upp soppan i serveringsskålar och toppa med bröd och riven ost. Gratinera ev högre upp i ugnen tills osten smält. Toppa med rostad lök och servera.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt sätt att använda upp torra brödskivor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar