Ostgalette
  • Tid 1 tim
  • Ugn 250º

Ostgalette

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

2 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 12 g jäst
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i fettet skuret i bitar och finfördela det med en gaffel eller kniv. Använd gärna matberedare. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt det och ägget. Arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.

  2. 2

    Värm ugnen till 250°C. Riv osten. Dela degen i antal bitar som receptet avser. Kavla ut dem på mjölat bakbord till runda kakor, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över osten.

  3. 3

    Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt galetten svalna på galler utan bakduk. Skär den i tårtbitar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan även göra små galetter, i plättstorlek. Då kavlar du ut degen och tar ut mindre runda kakor med mått. Grädda på 250°C, i mitten av ugnen, ca 1 timme.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar