Ost-petits-choux
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Ost-petits-choux

2.73 (11 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

22 st
  • 1.75 dl vatten
  • 0.5 salt
  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 stora ägg
  • 50 g riven lagrad ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen. Koka upp vatten, salt och smör i en kastrull. Tag av kastrullen från värmen. Tillsätt allt mjöl på en gång och rör kraftigt med t ex en träsked tills smeten blir slät och släpper från botten och kanter.

  2. 2

    Ställ tillbaka kastrullen på spisplattan och rör kraftigt en halv minut över svag värme. Låt degen svalna något.

  3. 3

    Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Blanda ner osten. Klicka ut smeten till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper.

  4. 4

    Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet. Bakverken är färdiga när de fått färg och blivit lätta och höga. Låt petits-chouerna svalna på galler.

Servering

Servera till drink, soppa, te eller sallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar