Osso buco på kotlett

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Osso buco på kotlett
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fläskkotlett eller karré i skivor
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 150 g purjolök i strimlor
  • 70 g morot i skivor
  • 50 g rotselleri i små tärningar
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

Osso buco på kotlett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En fin italiensk gryta med mycket färg från välsmakande, vinkokta grönsaker.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
  2. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skör bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Servera med tillbehören.

Servering

Servera med tagliatelle eller kokt ris.

Tips

De färska kryddorna går bra att byta ut mot torkade, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkade kryddor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!