Örtomelett
  • Tid 10 min

Örtomelett

3.33 (6 betyg)

Ost och örter är klassiska tillbehör till omelett. Tycker du om koriander - släng på lite.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vatten, salt och peppar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.

  3. 3

    När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar