Örtomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Ost och örter är klassiska tillbehör till omelett. Tycker du om koriander - släng på lite.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vatten, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tuna Melt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 tsk salt

Örtomelett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (6 betyg)

Ost och örter är klassiska tillbehör till omelett. Tycker du om koriander - släng på lite.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vatten, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tuna Melt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Kycklingmackor caesar-style

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)