Örtomelett

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Ost och örter är klassiska tillbehör till omelett. Tycker du om koriander - släng på lite.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vatten, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Örtfrittata

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 5 dl plockade blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök, oregano
  • 200 g kallrökt lax

Örtomelett

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Ost och örter är klassiska tillbehör till omelett. Tycker du om koriander - släng på lite.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vatten, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. När nästan all smet stelnat, fördela osten över omeletten och ta bort från värmen. Strö över örterna. Servera med kallrökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisktaco med mangosalsa

(24)

Wrap med curryröra på tofu

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Örtfrittata

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(7)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies