Örtmarinerad quornsallad
  • Tid 75 min

Örtmarinerad quornsallad

0 (0 betyg)

Välmarinerade quornbitar på en salladsbädd med avokado, garnerade med solrosskott och färsk basilika.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

2 portioner
Örtmarinad:
  • 1 msk ljus vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk smulad basilika eller dragon
  • 2 msk olja
  • 175 g quornbitar
Sallad:
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 50 g gurka
  • 1 dl små ärtor och/eller sockerärter
  • 1 dl majskorn
Garnering:
  • 0.5 dl solrosskott
  • 2 msk färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i quornbitar. Låt bitarna ligga i rumstemperatur ca 1 timme eller längre tid i kylskåp.

  2. 2

    Klyv och kärna ur avokadon. Droppa gärna över lite pressad citron så att den inte mörknar. Skär den, tomater och gurka i tärningar/bitar. Lägg dem i en skål.

  3. 3

    Tillsätt quornbitar med marinad, ärtor och majskorn. Blanda alltsammans försiktigt. Garnera gärna med solrosskott och/eller basilika.

  4. 4

    Salladen bör serveras nygjord.

Servering

Ät bröd till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vinägern i örtmarinaden går bra att byta ut till pressad citron, 1 msk vinäger till 1,5 msk pressad citron.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar