Örtkyckling med citrus och potatissallad

Örtkyckling med citrus och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Färdigmarinerad örtkyckling som serveras tillsammans med potatissallad med paprika, oliver och bönor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g majsmästar citrus- och ört kycklingfilé, färdigmarinerad
  • smör, till stekning
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatis
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl fint skuren gräslök eller persilja
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Rör ihop senap, vinäger och honung. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela ev potatisen på mitten och blanda med dressing, paprika, rödlök, gräslök, oliver och kidneybönor. Stek kycklingen i smör tills den har fin färg och är genomstekt, till en innertemperatur på 70°.

Tips

Går även att bryna kycklingen runt om och sedan steka färdigt i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Örtkyckling med citrus och potatissallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g majsmästar citrus- och ört kycklingfilé, färdigmarinerad
  • smör, till stekning
  • Potatissallad
  • 1 kg små potatis
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 dl fint skuren gräslök eller persilja
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 400 g kokta kidneybönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Dressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk flytande honung
  • 1 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar

Örtkyckling med citrus och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Färdigmarinerad örtkyckling som serveras tillsammans med potatissallad med paprika, oliver och bönor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Rör ihop senap, vinäger och honung. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela ev potatisen på mitten och blanda med dressing, paprika, rödlök, gräslök, oliver och kidneybönor. Stek kycklingen i smör tills den har fin färg och är genomstekt, till en innertemperatur på 70°.

Tips

Går även att bryna kycklingen runt om och sedan steka färdigt i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Röd currygryta med potatis

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(11)