Örtig fisk i ugn
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Örtig fisk i ugn

3.46 (41 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Enkel
Tacofisk Barnvänligt
Pulled salmon Smakrikt

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  3. 3

    Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.

  4. 4

    Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.

  5. 5

    Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Använde kolja istället för torsk. Fantastiskt gott^_^

  • John

    La till tomater och broccoli. Struntade i citronskalet och Det smakade fantastisk :)

  • Koppen

    Detta var såååå gott. Jag gjorde halva receptet men tog ändå en hel citron. Potatisen "stompade" jag til. Mums!

  • Berit

    Gott till var potatismos med rivet skal av lime.