För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtig fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.5 (42 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 0.75 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
  4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-02-04

Använde kolja istället för torsk. Fantastiskt gott^_^

John

2015-09-17

La till tomater och broccoli. Struntade i citronskalet och Det smakade fantastisk :)

Koppen

2014-11-20

Detta var såååå gott. Jag gjorde halva receptet men tog ändå en hel citron. Potatisen "stompade" jag til. Mums!

Berit

2014-10-11

Gott till var potatismos med rivet skal av lime.

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Laxfilé med romsås

(7)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Gravad röding

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 300 g frysta, tinade haricots verts
  • 4 torskfiléer (á 150 g)
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 0.75 tsk salt

Örtig fisk i ugn

Betyg (1-5):
3.5 (42 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg haricots vertsen i en ugnsform och lägg fiskbitarna i mitten.
  4. Riv och pressa citron över fisken och ringla över olivolja. Salta och peppra.
  5. Blanda crème fraiche med vatten och basilika och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-02-04

Använde kolja istället för torsk. Fantastiskt gott^_^

John

2015-09-17

La till tomater och broccoli. Struntade i citronskalet och Det smakade fantastisk :)

Koppen

2014-11-20

Detta var såååå gott. Jag gjorde halva receptet men tog ändå en hel citron. Potatisen "stompade" jag til. Mums!

Berit

2014-10-11

Gott till var potatismos med rivet skal av lime.

Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Laxfilé med romsås

(7)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Gravad röding

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)