För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtfylld pasta med ugnsbakade tomater

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

En pastarätt som är väl värd att vänta på med tomater som får en näst intill soltorkad smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten, utesluts om du har pastamaskin
  • Fyllning:
  • 250 g färskost
  • 2 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, oregano
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk olivolja
  • Ugnsbakade tomater:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta, i bitar
  • 2 dl hackade örter t ex basilika, persilja, oregano
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt
  • Till servering:
  • 1 dl riven parmesanost
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet eller i en stor bunke och gör en grop i mjölet. Vispa ihop ägg, salt, olja och vatten. Häll blandningen i mjölgropen och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Knåda den några minuter så att den blir blank och slät. Lägg degen i en plastpåse eller övertäckt bunke i kylen minst 30 minuter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Kavla ut pastadegen så tunt det går, för hand eller i pastamaskin. Mjöla med lite durumvetemjöl om degen fastnar. Skär sedan trekanter som är 5-8 centimeter per sida. Lägg 1 matsked fyllning på hälften av trekanterna.
  4. Täck de fyllda trekanterna med resterande trekanter och tryck varsamt men bestämt ihop degkanterna. Tryck från mitten av trekanten (utan att klämma ut fyllningen) och utåt, så att så lite luft som möjligt blir kvar i pastakudden.

Ugnsbakade tomater

  1. Lägg tomaterna i en ugnsfast form, hela eller delade. Tillsätt vitlök, örter, olivolja och flingsalt. Rör om och baka i ugnen cirka 20 minuter. Koka pastan i en stor kastrull med lättsaltat vatten i 2-3 minuter. När pastakuddarna flyter upp till ytan är de klara.

Servering

Riven parmesanost och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Tonfiskröra med grönkålssallad

(16)

Vegetarisk omelett med oliver

(8)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Shakshuka

(19)

Örtfrittata

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2 msk olja
  • 1 msk vatten, utesluts om du har pastamaskin
  • Fyllning:
  • 250 g färskost
  • 2 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, oregano
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk olivolja
  • Ugnsbakade tomater:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 vitlöksklyfta, i bitar
  • 2 dl hackade örter t ex basilika, persilja, oregano
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt
  • Till servering:
  • 1 dl riven parmesanost
  • peppar

Örtfylld pasta med ugnsbakade tomater

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

En pastarätt som är väl värd att vänta på med tomater som får en näst intill soltorkad smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjölet i en hög på bakbordet eller i en stor bunke och gör en grop i mjölet. Vispa ihop ägg, salt, olja och vatten. Häll blandningen i mjölgropen och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Knåda den några minuter så att den blir blank och slät. Lägg degen i en plastpåse eller övertäckt bunke i kylen minst 30 minuter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
  3. Kavla ut pastadegen så tunt det går, för hand eller i pastamaskin. Mjöla med lite durumvetemjöl om degen fastnar. Skär sedan trekanter som är 5-8 centimeter per sida. Lägg 1 matsked fyllning på hälften av trekanterna.
  4. Täck de fyllda trekanterna med resterande trekanter och tryck varsamt men bestämt ihop degkanterna. Tryck från mitten av trekanten (utan att klämma ut fyllningen) och utåt, så att så lite luft som möjligt blir kvar i pastakudden.

Ugnsbakade tomater

  1. Lägg tomaterna i en ugnsfast form, hela eller delade. Tillsätt vitlök, örter, olivolja och flingsalt. Rör om och baka i ugnen cirka 20 minuter. Koka pastan i en stor kastrull med lättsaltat vatten i 2-3 minuter. När pastakuddarna flyter upp till ytan är de klara.

Servering

Riven parmesanost och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frittata med paprika- och olivsallad

(44)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Tonfiskröra med grönkålssallad

(16)

Vegetarisk omelett med oliver

(8)

Köttfärsspett med couscous

(9)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Shakshuka

(19)

Örtfrittata

(4)