För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtbakade tournedos med västerbottensbakelser

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Gratinera en skorpa på rotmoset i små cocotter och severa till den örtbakade oxfilén.

Tillagningstid: 2 timmar 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g oxfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 12 st halverade cocktailtomater
  • Västerbottenbakelser:
  • 6 medelstora potatisar, i bitar
  • 150 g palsternacka eller persiljerot, i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatis och persiljerot mjuka i vatten. Häll av vattnet och mosa rotfrukterna. Tillsätt resten av ingredienserna (spara lite ost) och vispa till ett luftigt mos.
  2. Skeda upp i ugnssäkra portionsformar och ställ i kylen. Skär köttet i fyra tjocka skivor. Bryn i fettet så att ytan blir fin runt om. Lägg på ett ugnsfat och ställ i kylen. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!)
  3. Strö resten av osten över potatismoset. Salta och peppra köttet. Blanda persilja, limeskal, vitlök och smör och fördela på köttbitarna. Lägg tomaterna vid sidan om köttet.
  4. Ställ fatet och potatisformarna i mitten av ugnen och stek tills filén är röd (50 grader), rosa (55 grader) eller lätt rosa (60 grader) inuti och potatisen är genomvarm.
  5. Vispa eventuellt ur formen med lite vatten till sky.

Servering

Servera kött, bakelser och tomaterna med lite steksky, gärna med salladsblad, lättkokta haricots verts och sugarsnaps.

Tips

Ersätt oxfilén med quornfiléer. Stek dem i lite matfett och lägg på persiljeblandningen mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carro

2013-11-02

SUPERGOTT!

Thomas

2011-12-26

nyår

Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Klassisk kalops

(4)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kassler med färskpotatismush

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g oxfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 12 st halverade cocktailtomater
  • Västerbottenbakelser:
  • 6 medelstora potatisar, i bitar
  • 150 g palsternacka eller persiljerot, i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 dl riven västerbottensost

Örtbakade tournedos med västerbottensbakelser

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Gratinera en skorpa på rotmoset i små cocotter och severa till den örtbakade oxfilén.

Tillagningstid: 2 timmar 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis och persiljerot mjuka i vatten. Häll av vattnet och mosa rotfrukterna. Tillsätt resten av ingredienserna (spara lite ost) och vispa till ett luftigt mos.
  2. Skeda upp i ugnssäkra portionsformar och ställ i kylen. Skär köttet i fyra tjocka skivor. Bryn i fettet så att ytan blir fin runt om. Lägg på ett ugnsfat och ställ i kylen. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!)
  3. Strö resten av osten över potatismoset. Salta och peppra köttet. Blanda persilja, limeskal, vitlök och smör och fördela på köttbitarna. Lägg tomaterna vid sidan om köttet.
  4. Ställ fatet och potatisformarna i mitten av ugnen och stek tills filén är röd (50 grader), rosa (55 grader) eller lätt rosa (60 grader) inuti och potatisen är genomvarm.
  5. Vispa eventuellt ur formen med lite vatten till sky.

Servering

Servera kött, bakelser och tomaterna med lite steksky, gärna med salladsblad, lättkokta haricots verts och sugarsnaps.

Tips

Ersätt oxfilén med quornfiléer. Stek dem i lite matfett och lägg på persiljeblandningen mot slutet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carro

2013-11-02

SUPERGOTT!

Thomas

2011-12-26

nyår

Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(9)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(7)

Köttbullar i grönpepparsås

(66)

Klassisk kalops

(4)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(19)

Kassler med färskpotatismush

(21)