Örtbaguetter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vackra smakrika bröd som passar perfekt för buffébordet.

Ugnstemperatur:250º-200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl fint hackade örtkryddor t ex basilika, timjan eller rosmarin
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.
  2. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Skär degen i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla ljummet vatten över baguetterna. Dekorera med örter. Grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Ta ut baguetterna och låt svalna på galler under bakduk.

Servering

Garnera brödet med örtkvistar före gräddning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Fårostknyten

(0)

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

(1)

Örtvåfflor med brie

(13)

Knäckebröd med dillfrön

(6)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 dl fint hackade örtkryddor t ex basilika, timjan eller rosmarin
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Örtbaguetter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Vackra smakrika bröd som passar perfekt för buffébordet.

Ugnstemperatur:250º-200º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet.
  2. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Skär degen i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla ljummet vatten över baguetterna. Dekorera med örter. Grädda i 250 grader i cirka 8 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Ta ut baguetterna och låt svalna på galler under bakduk.

Servering

Garnera brödet med örtkvistar före gräddning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

(11)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Fårostknyten

(0)

Honungsrostad sötpotatis och fetaostkräm på grillad baguette

(1)

Örtvåfflor med brie

(13)

Knäckebröd med dillfrön

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies