Öppen omelett med musslor
  • Tid 15 min

Öppen omelett med musslor

1 (1 betyg)

Perfekt efter träning, proteinrik med de rätta fettsyrorna.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Musselsallad:
  • 120 g blåmusslor utan skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • 0.5 citron i klyftor
  • grön salladsmix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till musselsalladen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Vispa ägg och vatten lätt med salt och peppar. Hetta upp olja i en mindre stekpanna eller 2 portionspannor. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.

  3. 3

    Lägg på musselsalladen och pressa över citronsaft vid servering. Ät gärna en härlig grönsallad till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp frysta musslor, tinar blixtsnabbt i rumstemperatur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar