Öppen omelett med musslor

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Perfekt efter träning, proteinrik med de rätta fettsyrorna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Musselsallad:
  • 120 g blåmusslor utan skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 0.5 citron i klyftor
  • grön salladsmix

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till musselsalladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa ägg och vatten lätt med salt och peppar. Hetta upp olja i en mindre stekpanna eller 2 portionspannor. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. Lägg på musselsalladen och pressa över citronsaft vid servering. Ät gärna en härlig grönsallad till.

Tips

Köp frysta musslor, tinar blixtsnabbt i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Örtfrittata

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Musselsallad:
  • 120 g blåmusslor utan skal
  • 1 dl hackad persilja
  • 50 g ärtskott
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 0.5 citron i klyftor
  • grön salladsmix

Öppen omelett med musslor

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Perfekt efter träning, proteinrik med de rätta fettsyrorna.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till musselsalladen och smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa ägg och vatten lätt med salt och peppar. Hetta upp olja i en mindre stekpanna eller 2 portionspannor. Häll i smeten och sänk värmen till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinner ner mot stekpannans botten. På detta sätt får du en fluffig omelett som är jämnt gräddad.
  3. Lägg på musselsalladen och pressa över citronsaft vid servering. Ät gärna en härlig grönsallad till.

Tips

Köp frysta musslor, tinar blixtsnabbt i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med olika topping

(1)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Örtfrittata

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies