Onigiri sushi

Onigiri sushi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabbmat på japanska!

Tillagningstid: 45 minuter
8 st
  • 2.5 dl sushiris
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk risvinäger
  • 4 tsk socker
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 1 morot, liten, finriven
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 225 g finhackade vattenkastanjer
  • 8 sushi nori-ark
  • 0.5 dl gari (konserverad ingefära)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj riset noga. Koka upp ris och vatten och låt koka i 5 minuter. Stäng av plattan och låt stå på eftervärme med locket på 20-30 minuter. Rör ihop vinäger, socker och salt. Häll det över riset och blanda väl. Blanda ner sesamfrön och grönsaker i riset, se till att vattenkastanjerna är väl avrunna, torka eventuellt med hushållspapper.
  2. Forma 8 bollar av risblandningen och platta till dem till trekanter med 4-5 cm långa sidor. Lägg ett noriark på fuktad skärbräda, detta för att norin ska bli lite mjuk och lättare att arbeta med. Låt inte arket bli för fuktigt, då faller det isär. Lägg en ristrekant i ena hörnet av arket och vik in mot mitten. Vik resten av algarket över riset så att det blir helt täckt. Gör likadant med resten.

Servering

Serveras med en soyasås spetsad med wasabi (finns färdig på tub) och finstrimlad gari.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Onigiri sushi
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2.5 dl sushiris
  • 5 dl vatten
  • 2.5 msk risvinäger
  • 4 tsk socker
  • 2 msk rostade sesamfrö
  • 1 morot, liten, finriven
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 225 g finhackade vattenkastanjer
  • 8 sushi nori-ark
  • 0.5 dl gari (konserverad ingefära)
  • 1 tsk salt

Onigiri sushi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabbmat på japanska!

Tillagningstid: 45 minuter
8 st

Gör så här

  1. Skölj riset noga. Koka upp ris och vatten och låt koka i 5 minuter. Stäng av plattan och låt stå på eftervärme med locket på 20-30 minuter. Rör ihop vinäger, socker och salt. Häll det över riset och blanda väl. Blanda ner sesamfrön och grönsaker i riset, se till att vattenkastanjerna är väl avrunna, torka eventuellt med hushållspapper.
  2. Forma 8 bollar av risblandningen och platta till dem till trekanter med 4-5 cm långa sidor. Lägg ett noriark på fuktad skärbräda, detta för att norin ska bli lite mjuk och lättare att arbeta med. Låt inte arket bli för fuktigt, då faller det isär. Lägg en ristrekant i ena hörnet av arket och vik in mot mitten. Vik resten av algarket över riset så att det blir helt täckt. Gör likadant med resten.

Servering

Serveras med en soyasås spetsad med wasabi (finns färdig på tub) och finstrimlad gari.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!