One pot spaghetti aglio e olio – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (70 betyg)

One pot spaghetti med mycket vitlök och chili som toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Checkbox Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

One pot spaghetti aglio e olio – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (70 betyg)

One pot spaghetti med mycket vitlök och chili som toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mari

2020-10-25

Grymt gott. En ny favoriträtt.

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Susanne! Ja, det funkar bra /Maja, redaktör

Susanne

2020-10-17

Funkar det att byta ut chilin mot chiliflakes?

Päivi

2020-10-17

Jättegott! Tog basilika istället för persilja och det blev väldigt gott! Lite xtra salt och peppar på toppen piffar till det👍

Jens

2020-10-09

Älskar pasta, det vattnas i munnen! MEN Spaghetti aglio e olio är närmast en helig maträtt i Italien. Som hörs på namnet innehåller den pasta, olja och vitlök. Toppas ibland med persilja. Men definitivt inget mer, absolut ingen ost. Med det sagt är ert receptet garanterat supergott! Men det är inte Spaghetti aglio e olio. Mvh!

Checkbox Coop

2020-09-28

Hej Marie! Det går bra att skippa chilin helt :) /Maja, redaktör

Marie

2020-09-21

Blir det bra smak även om man skippar chilin? Jag tål inte stark mat

Kerstin

2020-07-30

Räcker bra till fyra utsvultna skogshuggare, annars till sex normalhungriga personer.

Linda

2020-06-18

Jättegott! Vände även ner parmaskinka.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)