För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

One pot spaghetti aglio e olio – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

One pot spaghetti med mycket vitlök och chili som toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(29)

Moussakagratäng

(69)

Lökpaj med smördeg

(35)

Köttfärspirog

(35)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 citron, finrivet zest och saft
  • 3 msk olivolja
  • 450 g spagetti
  • 1.25 liter hett vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g cocktailtomater, halverade
  • 1 kruka bladpersilja, finhackad
  • 2 dl Grana padano

One pot spaghetti aglio e olio – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

One pot spaghetti med mycket vitlök och chili som toppas med tomater, färsk persilja, grana padano, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de fått fin färg och poppar, lägg åt sidan. Fräs vitlök, chili och citronzest i olja i en djup stekpanna. Lägg spaghettin i pannan. Häll över kokande vatten så att pastan nästan täcks helt och salta. Rör så att pastan inte klumpar ihop sig.
  2. Häll på mer vatten allteftersom det kokar in. Pressa ner saften av halva citronen och tillsätt tomater och persilja när pastan är el dente. Rör om och vänd sist ner osten. Toppa med pumpakärnor vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(29)

Moussakagratäng

(69)

Lökpaj med smördeg

(35)

Köttfärspirog

(35)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)