För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

One pot fisk i kokosmjölk – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.08 (39 betyg)

Fisk, salladskål, jasminris och kokosmjölk. En perfekt vardagsrätt med mycket smaker som gillas av hela familjen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 300 g salladskål, fint strimlad
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk fisksås
  • 5 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk

Gör så här

  1. Fräs vitlök, limeskal, gurkmeja och chiliflakes i olja i en vid gryta eller kastrull. Tillsätt ingefära och salladskål, fräs någon minut till. Rör ner ris, salt och fisksås. Häll på vatten och låt sjuda under lock, ca 10 min.
  2. Tärna och salta fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå riset och häll över kokosmjölken. Pressa över limesaft och sjud ytterligare 6-8 min på låg värme under lock.

Tips

Eftersom att kokosmjölken lätt fastnar i botten, rör om ofta, alternativt använd en nonstick-kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-30

Beroendeframkallande!

Magnus

2020-03-23

Alla tyckte denna var kanon.

Andreas

2020-03-23

Ronny Santa Maria fish sauce har du som går att använda

Susanne

2020-03-22

Hade i 4 vitlöksklyftor istället för 2 och la till färskriven gurkmeja och svartpeppar för lite extra sting. Mot slutet hällde jag i lite frysta ärtor. Det blev jättegott! Det här gör vi absolut om!

Ronny

2020-03-21

"Fisksås" står i receptet, vad är Det?

Nina

2020-03-13

Super gott och enkelt

Elisabet

2020-03-11

Supergott!

Anna

2020-03-10

Väldigt gott och trevligt med allt i en gryta, dock kan ingefäran gärna rivas istället för hackas

Tim

2020-03-09

Ändra kokosmjöl till kokosmjölk höll på bli fel i min inköpslista

Liknande recept

Moussakagratäng

(69)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 300 g salladskål, fint strimlad
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk fisksås
  • 5 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk

One pot fisk i kokosmjölk – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.08 (39 betyg)

Fisk, salladskål, jasminris och kokosmjölk. En perfekt vardagsrätt med mycket smaker som gillas av hela familjen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök, limeskal, gurkmeja och chiliflakes i olja i en vid gryta eller kastrull. Tillsätt ingefära och salladskål, fräs någon minut till. Rör ner ris, salt och fisksås. Häll på vatten och låt sjuda under lock, ca 10 min.
  2. Tärna och salta fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå riset och häll över kokosmjölken. Pressa över limesaft och sjud ytterligare 6-8 min på låg värme under lock.

Tips

Eftersom att kokosmjölken lätt fastnar i botten, rör om ofta, alternativt använd en nonstick-kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-03-30

Beroendeframkallande!

Magnus

2020-03-23

Alla tyckte denna var kanon.

Andreas

2020-03-23

Ronny Santa Maria fish sauce har du som går att använda

Susanne

2020-03-22

Hade i 4 vitlöksklyftor istället för 2 och la till färskriven gurkmeja och svartpeppar för lite extra sting. Mot slutet hällde jag i lite frysta ärtor. Det blev jättegott! Det här gör vi absolut om!

Ronny

2020-03-21

"Fisksås" står i receptet, vad är Det?

Nina

2020-03-13

Super gott och enkelt

Elisabet

2020-03-11

Supergott!

Anna

2020-03-10

Väldigt gott och trevligt med allt i en gryta, dock kan ingefäran gärna rivas istället för hackas

Tim

2020-03-09

Ändra kokosmjöl till kokosmjölk höll på bli fel i min inköpslista

Liknande recept

Moussakagratäng

(69)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(140)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(70)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(123)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(59)

Kycklingbollar med dill och citron

(67)