One pot fisk i kokosmjölk – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (142 betyg)

Fisk, salladskål, jasminris och kokosmjölk. En perfekt vardagsrätt med mycket smaker som gillas av hela familjen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 300 g salladskål, fint strimlad
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk fisksås
  • 5 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk

Gör så här

  1. Fräs vitlök, limeskal, gurkmeja och chiliflakes i olja i en vid gryta eller kastrull. Tillsätt ingefära och salladskål, fräs någon minut till. Rör ner ris, salt och fisksås. Häll på vatten och låt sjuda under lock, ca 10 min.
  2. Tärna och salta fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå riset och häll över kokosmjölken. Pressa över limesaft och sjud ytterligare 6-8 min på låg värme under lock.

Tips

Eftersom att kokosmjölken lätt fastnar i botten, rör om ofta, alternativt använd en nonstick-kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Signe

2020-10-26

Toppengod snabb fiskgryta. Jag bytte ut gurkmeja mot curry och då blev den ännu mustigare.

Peter

2020-09-22

Supergod och förhållandevis enkel gryta att göra. Gillade verkligen mixen mellan den syrliga limen och den söta kokosmjölken. Barnen var också mycket nöjda!

Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Christine. Det går såklart, men det är inte provlagat. Då blir beredningen en annan eftersom inte kycklingen kan läggas i rå i slutet som fisken. Fräs helst kycklingen med vitlöken i olja i början. Eller om du steker kycklingen vid sidan av och sedan tillsätter i slutet :) Mvh, provköket

Christine

2020-09-09

Eftersom vi har fisk- och skaldjursallergiker tänkte vi att kyckling borde kunna funka, eller? 🤔

Ann-Britt

2020-09-04

Istället för salladskål tog jag romansallat i samma mängd och lax istället för vit fisk. Sen dubblade jag mängden chiliflakes då vi gillar stark mat. Jättegott och enkelt recept!

Checkbox Coop

2020-09-04

Hej Veronica! Det är ju mycket smak i färsk ingefära men vi tycker att du kan testa med torkad ingefära och smaka av tills det blir lagom smak :) /Maja, redaktör

Ingrid

2020-09-04

Väldigt gott! Har gjort både med torsk och överbliven laxbit. Har använt vitkål istället för salladskål och lagt till salladslök och gröna ärtor. Serverade med extra limeklyftor och rostad lök. Ett verkligt toppenrecept! Kryddade något extra.

Veronica

2020-09-02

Händer det jättemycket om jag inte har i riven ingefära? Alternativt; Kan jag ha i ingefära från kryddhyllan?

Elina

2020-08-31

Supergod (tyckte även treåringen) och glatt överraskad av att det faktiskt bara tog 30 min att laga, och då hann jag städa av köket samtidigt. Bytte ut salladskålen mot vitkål som ändå låg och skräpade i kylen och det passade fint.

Torild

2020-05-20

En mycket god och smakrik gryta. Det enda jag kan säga är om man gillar kryddrik mat som vi gör så våga krydda på! Vi kommer absolut göra denna flera gånger!

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Carolina. SomJonas och Ludvig skriver kan du byta ut salladskålen mot pak choi, alternativt tunt strimlad spetskål. Mvh Maja (redaktör)

Ludvig

2020-04-14

Testade pak choi istället för salladskål, fungerade utmärkt. Men inte säkert att det är lättare att få tag på...

Jonas

2020-04-08

@Carolina: Jag hittade salladskål på en av de större matvarubutikerna. Tyvärr verkar det svårt att hitta bland de mindre, men man kan möjligtvis beställa online. Ett tips är att ha i lite extra vatten (ca. 1-2 dl) om man upplever att kokosmjölken är för bastant.

Carolina

2020-04-07

Kan man byta ut salladskålen? Svår att hitta

Eva

2020-03-30

Beroendeframkallande!

Magnus

2020-03-23

Alla tyckte denna var kanon.

Andreas

2020-03-23

Ronny Santa Maria fish sauce har du som går att använda

Susanne

2020-03-22

Hade i 4 vitlöksklyftor istället för 2 och la till färskriven gurkmeja och svartpeppar för lite extra sting. Mot slutet hällde jag i lite frysta ärtor. Det blev jättegott! Det här gör vi absolut om!

Ronny

2020-03-21

"Fisksås" står i receptet, vad är Det?

Nina

2020-03-13

Super gott och enkelt

Elisabet

2020-03-11

Supergott!

Anna

2020-03-10

Väldigt gott och trevligt med allt i en gryta, dock kan ingefäran gärna rivas istället för hackas

Tim

2020-03-09

Ändra kokosmjöl till kokosmjölk höll på bli fel i min inköpslista

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(69)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 vitlöksklyfta, pressade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 50 g färsk ingefära, skalad och finhackad
  • 300 g salladskål, fint strimlad
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk fisksås
  • 5 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk

One pot fisk i kokosmjölk – Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.98 (142 betyg)

Fisk, salladskål, jasminris och kokosmjölk. En perfekt vardagsrätt med mycket smaker som gillas av hela familjen. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök, limeskal, gurkmeja och chiliflakes i olja i en vid gryta eller kastrull. Tillsätt ingefära och salladskål, fräs någon minut till. Rör ner ris, salt och fisksås. Häll på vatten och låt sjuda under lock, ca 10 min.
  2. Tärna och salta fisken. Lägg fiskbitarna ovanpå riset och häll över kokosmjölken. Pressa över limesaft och sjud ytterligare 6-8 min på låg värme under lock.

Tips

Eftersom att kokosmjölken lätt fastnar i botten, rör om ofta, alternativt använd en nonstick-kastrull.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Signe

2020-10-26

Toppengod snabb fiskgryta. Jag bytte ut gurkmeja mot curry och då blev den ännu mustigare.

Peter

2020-09-22

Supergod och förhållandevis enkel gryta att göra. Gillade verkligen mixen mellan den syrliga limen och den söta kokosmjölken. Barnen var också mycket nöjda!

Checkbox Coop

2020-09-17

Hej Christine. Det går såklart, men det är inte provlagat. Då blir beredningen en annan eftersom inte kycklingen kan läggas i rå i slutet som fisken. Fräs helst kycklingen med vitlöken i olja i början. Eller om du steker kycklingen vid sidan av och sedan tillsätter i slutet :) Mvh, provköket

Christine

2020-09-09

Eftersom vi har fisk- och skaldjursallergiker tänkte vi att kyckling borde kunna funka, eller? 🤔

Ann-Britt

2020-09-04

Istället för salladskål tog jag romansallat i samma mängd och lax istället för vit fisk. Sen dubblade jag mängden chiliflakes då vi gillar stark mat. Jättegott och enkelt recept!

Checkbox Coop

2020-09-04

Hej Veronica! Det är ju mycket smak i färsk ingefära men vi tycker att du kan testa med torkad ingefära och smaka av tills det blir lagom smak :) /Maja, redaktör

Ingrid

2020-09-04

Väldigt gott! Har gjort både med torsk och överbliven laxbit. Har använt vitkål istället för salladskål och lagt till salladslök och gröna ärtor. Serverade med extra limeklyftor och rostad lök. Ett verkligt toppenrecept! Kryddade något extra.

Veronica

2020-09-02

Händer det jättemycket om jag inte har i riven ingefära? Alternativt; Kan jag ha i ingefära från kryddhyllan?

Elina

2020-08-31

Supergod (tyckte även treåringen) och glatt överraskad av att det faktiskt bara tog 30 min att laga, och då hann jag städa av köket samtidigt. Bytte ut salladskålen mot vitkål som ändå låg och skräpade i kylen och det passade fint.

Torild

2020-05-20

En mycket god och smakrik gryta. Det enda jag kan säga är om man gillar kryddrik mat som vi gör så våga krydda på! Vi kommer absolut göra denna flera gånger!

Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Carolina. SomJonas och Ludvig skriver kan du byta ut salladskålen mot pak choi, alternativt tunt strimlad spetskål. Mvh Maja (redaktör)

Ludvig

2020-04-14

Testade pak choi istället för salladskål, fungerade utmärkt. Men inte säkert att det är lättare att få tag på...

Jonas

2020-04-08

@Carolina: Jag hittade salladskål på en av de större matvarubutikerna. Tyvärr verkar det svårt att hitta bland de mindre, men man kan möjligtvis beställa online. Ett tips är att ha i lite extra vatten (ca. 1-2 dl) om man upplever att kokosmjölken är för bastant.

Carolina

2020-04-07

Kan man byta ut salladskålen? Svår att hitta

Eva

2020-03-30

Beroendeframkallande!

Magnus

2020-03-23

Alla tyckte denna var kanon.

Andreas

2020-03-23

Ronny Santa Maria fish sauce har du som går att använda

Susanne

2020-03-22

Hade i 4 vitlöksklyftor istället för 2 och la till färskriven gurkmeja och svartpeppar för lite extra sting. Mot slutet hällde jag i lite frysta ärtor. Det blev jättegott! Det här gör vi absolut om!

Ronny

2020-03-21

"Fisksås" står i receptet, vad är Det?

Nina

2020-03-13

Super gott och enkelt

Elisabet

2020-03-11

Supergott!

Anna

2020-03-10

Väldigt gott och trevligt med allt i en gryta, dock kan ingefäran gärna rivas istället för hackas

Tim

2020-03-09

Ändra kokosmjöl till kokosmjölk höll på bli fel i min inköpslista

Liknande recept

Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(69)