Omelett - grundrecept

Omelett - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Omelett i stekpanna, med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten ochsänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinnermot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördelaosten över omeletten och ta bortfrån värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även braatt göra iportionspannor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Omelett - grundrecept
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 dl plockad färsk basilika
  • 0.5 dl hackad färsk dill
  • 0.5 dl skuren färsk gräslök

Omelett - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Omelett i stekpanna, med lagrad ost och färska örter, till helgens frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Häll i smeten ochsänk till medeltemperatur. Dra med stekspaden från kanterna mot mitten så smeten rinnermot stekpannans botten.
  2. När nästan all smet stelnat, fördelaosten över omeletten och ta bortfrån värmen. Strö över örterna.

Tips

Går även braatt göra iportionspannor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!