Nutella-kladdkaka

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Smarriga havrekorgar

(0)

Bärbägare

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Banoffee-paj

(84)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Nutella-kladdkaka

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(37)

Smarriga havrekorgar

(0)

Bärbägare

(14)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Banoffee-paj

(84)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies