Nutella-kladdkaka

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Nutella-kladdkaka

Betyg (1-5):
3.2 (46 betyg)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies