Nougatpannacotta
  • Ugn Grill

Nougatpannacotta

3.75 (4 betyg)

  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur Grill

Ingredienser

4 portioner
Nougat:
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl sötmandel
Gräddpudding:
  • 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver och 1 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Italienarnas pannacotta - gräddpudding - påminner om brylépudding i konsistensen. Den kan smaksättas på olika sätt. För att puddingen inte ska bli för mäktig har en del av grädden bytts ut mot mjölk.

  2. 2

    Nougaten: Smält sockret i en stekpanna på ganska svag värme tills det blir ljusbrunt och klimpfritt. Rör då och då.

  3. 3

    Lägg i mandeln oskållad. Häll upp massan på en smord plåt eller på bakplåtspapper att kallna. Finfördela nougaten i matberedare eller stöt den i mortel.

  4. 4

    Gräddpuddingen:

  5. 5

    Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten eller blanda gelatinpulver och den angivna vattenmängden. Låt svälla ca 5 min.

  6. 6

    Koka upp grädde och mjölk, annars blir puddingen lätt blåsig. Blanda i nougat och gelatin. Fördela smeten i 4 portionsglas. Låt stelna övertäckt i kylskåp 3-4 tim.

  7. 7

    Garnera gärna med lite frukt eller bär.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar