Nöttårta med chokladfrostning
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Nöttårta med chokladfrostning

2.67 (6 betyg)

En ofylld saftig nötkaka täckt med chokladfrosting, det engelska ordet för glasyr. Den mörka glasyren vill man gärna lätta upp med en ljus garnering, tex kanderade blommor, dvs doppade i sockerlag. De finns i välsorterade matbutiker.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 portioner
Botten:
  • 100 g hasselnötter
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
Chokladfrostning:
  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk grädde eller vatten
  • 1 ägg, endast vita
Garnering:
  • 10 kanderade blommor t ex syrener
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Bottnen

  1. 1

    Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötterna med bakpulver och mjöl och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna.

Frostingen

  1. 1

    Smält fettet i en kastrull. Tag kastrullen från värmen. Blanda i florsocker, kakao och grädde eller vatten. Rör tills smeten är kall. Vispa vitan till fast skum och blanda i den. Bred frostingen över kakan. Garnera med kanderade blommor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar