Nobelkyckling

Nobelkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

I den här rätten sitter hemligheten i såsen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk hel kyckling
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1.5 msk smält smör,till pensling
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Gräddsås:
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hönsbuljong, av tärning eller sky av skrovet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 msk vinbärsgelé, svart
  • 1 msk roquefortost
  • 1 krm salt eller efter smak

Gör så här

  1. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna. Stek den sedan i ugnen i 125°C ca 1,5 timme. Låt kycklingen svalna i rumstemperatur.
  2. Bena ur fågeln och lägg köttet i en ugnsform. Pensla med smält smör och värm ca 10 minuter i ugnen i 150°C innan servering.
  3. Koka ev en sky på skrovet eller använd hönsbuljong av tärning till såsen. Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ner mjölet. Häll på varm buljong eller silad sky under vispning och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden och reducera till önskad konsistens.
  4. Smaka av med smör, salt och peppar. Såsen blir extra pikant med gelé och roquefortost.

Servering

Servera kycklingen med stekt klyftpotatis, små fina ärtor, gelé och den goda gräddsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Nobelkyckling
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färsk hel kyckling
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1.5 msk smält smör,till pensling
  • 1 krm salt eller efter smak
  • Gräddsås:
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl hönsbuljong, av tärning eller sky av skrovet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar eller efter smak
  • 1 msk vinbärsgelé, svart
  • 1 msk roquefortost
  • 1 krm salt eller efter smak

Nobelkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

I den här rätten sitter hemligheten i såsen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta, peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna. Stek den sedan i ugnen i 125°C ca 1,5 timme. Låt kycklingen svalna i rumstemperatur.
  2. Bena ur fågeln och lägg köttet i en ugnsform. Pensla med smält smör och värm ca 10 minuter i ugnen i 150°C innan servering.
  3. Koka ev en sky på skrovet eller använd hönsbuljong av tärning till såsen. Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ner mjölet. Häll på varm buljong eller silad sky under vispning och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädden och reducera till önskad konsistens.
  4. Smaka av med smör, salt och peppar. Såsen blir extra pikant med gelé och roquefortost.

Servering

Servera kycklingen med stekt klyftpotatis, små fina ärtor, gelé och den goda gräddsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)