Niklas Saffranspannkaka
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Niklas Saffranspannkaka

4.62 (8 betyg)

Saffranspannkaka en favoriträtt för alla som har barnasinnet kvar! Recept av Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 ägg
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
Till servering
  • sylt och vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Vispa lätt upp äggen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.

  2. 2

    Häll smeten i en smord ugnsform, ca 3 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gröten kan vara olika söt. Smaka av smeten så ni får den sötma ni önskar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar