Niklas Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Saffranspannkaka en favoriträtt för alla som har barnasinnet kvar! Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 ägg
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
  • Till servering
  • sylt och vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa lätt upp äggen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 3 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt.

Tips

Gröten kan vara olika söt. Smaka av smeten så ni får den sötma ni önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 ägg
  • 1 kg risgrynsgröt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.25 tsk salt
  • 1 msk smör, till formen
  • Till servering
  • sylt och vispgrädde

Niklas Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
4.67 (9 betyg)

Saffranspannkaka en favoriträtt för alla som har barnasinnet kvar! Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa lätt upp äggen i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 3 cm upp på kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och sylt.

Tips

Gröten kan vara olika söt. Smaka av smeten så ni får den sötma ni önskar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies