Niklas julköttbullar
  • Tid 35 min

Niklas julköttbullar

4.67 (3 betyg)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger julköttbullarna karaktär. Recept av Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.

  2. 2

    Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.

  3. 3

    Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar