Niklas julköttbullar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger julköttbullarna karaktär. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(31)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Niklas julköttbullar

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger julköttbullarna karaktär. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(31)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies