Nem - Vietnamesiska vårrullar
  • Tid 30 min

Nem - Vietnamesiska vårrullar

3.39 (28 betyg)

Många rullar blir det, och tur är väl det för dom är försvinnande goda.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

40 st
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.

  2. 2

    Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • mikael håkanson

    jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.