Nem - Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Många rullar blir det, och tur är väl det för dom är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  2. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Chilibiff-wrap

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Rosépepparfilé

(44)

Köttfärspirog

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Nem - Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
3.43 (30 betyg)

Många rullar blir det, och tur är väl det för dom är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  2. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Chilibiff-wrap

(3)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Rosépepparfilé

(44)

Köttfärspirog

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies