Nasi goreng med mandel

Betyg (1-5):
2.86 (29 betyg)

En riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Tandoorikyckling med ris - Coop

(22)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Kryddig kyckling med grönsaksris - Coop

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 3 dl basmatiris
  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk mandel olja eller annan olja
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1.5 msk curry
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad, urkärnad chili
  • 2 dl hackad mandel
  • 2 msk ketjap manis, eller annan söt soja
  • 200 g haricots verts
  • 4 hackade salladslökar

Nasi goreng med mandel

Betyg (1-5):
2.86 (29 betyg)

En riktig klassiker i det indonesiska köket med smak av curry, lök och chili.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel och stek det som en pannkaka, cirka 2 minuter tills äggen stannat. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och hacka eller skär i smala strimlor.
  2. 2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling och curry cirka 3 minuter. Tillsätt lök, vitlök, chili, mandel, ketchap manis samt haricots verts och rör om ordentligt.
  3. Blanda ner ris och äggstrimlor, toppa med salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niclas

2016-09-22

Skall testa imorgon. Undrar varför det står 225 graders ugnsvärme?

Liknande recept

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Basilikarisotto med krispigt kycklingben - Coop

(0)

Stekt ris med kycklingfärs och curry - Coop

(7)

Tandoorikyckling med ris - Coop

(22)

Thaikyckling med linser och röd curry - Coop

(2)

Kryddig kyckling med grönsaksris - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies